Megjelent és már kapható a Zöldítés Gazdálkodói Kézikönyv, aminek a célja, hogy közérthető módon mutassa be a zöldítés alapvető követelményeit. A Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Gazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal együttműködésében jelent meg a Zöldítés Gazdálkodói Kézikönyv. A kiadvány felhívja a figyelmet az EU joganyagokból származó kötelezettségekre. A kézikönyv szemléltető ábrákkal, példaszerűen felsorolt fajlistákkal, számításokkal és hasznos tanácsokkal is hozzájárul ahhoz, hogy a gazdák megismerjék a zöldítés hazai feltételeit, és végrehajtását.


A NAK a következő napokban 100 ezer példányban fogja kinyomtatni a kiadványt. Ebből mintegy 60 ezer darabot azokhoz a tagokhoz fog eljuttatni, akik közel 10 hektáron, vagy annál nagyobb területen gazdálkodnak. Így a zöldítéssel érintett valamennyi gazdálkodóhoz eljut majd a kézikönyv, tehát az érintettek megfelelő mennyiségű és minőségű információval rendelkeznek majd az egységes kérelem benyújtásánál a zöldítés szabályainak való megfelelésről.

A kézikönyvnek a megjelenése időben előbb van, azaz megelőzi  az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás igénybevételének szabályairól és a növénytermesztésre vagy legeltetésre alkalmas állapotban tartás feltételeiről szóló jogszabályt, ami körülbelül február végén jelenik majd meg.

Mátrix Oktatsási Kft. Eng. sz.:E-000197/2014 Nyil. sz.:E-000197/2014/A027