kibol lesz szakkepzett foldmuvesNapjainkban a mezőgazdaság egyre inkább kezdi visszanyerni a népszerűségét. Jellemzően több úton kerülnek be ebbe az ágazatba a fiatalok. A legszámottevőbb a családi gazdaságban felnövő generációk által gazdává válók. Egy kisebb csoport  akik a gazdálkodással nem a családjukban ismerkedtek meg és van még egy csoport akik befektetés ként tekintenek az agráriumra. Tapasztalatunk alapján állíthatjuk, hogy mind három csoportot nézve, az emberek többsége nem a közép és felsőoktatásban szerzik meg az agrárvégzettségüket. Korábban egy megélhetési alternatívaként szerepelt a gazdálkodás az ezzel érintettek körében. Mára már a kibővült támogatási körök miatt vonzóvá vált a földművelés.

Nálunk a Mátrix Oktatási Központban a 19 év alatt már 16-tól 82 éves korig szinte minden féle ember megfordult már mezőgazdasági képzéseinken. Vannak aki a tudás miatt, vannak akik a „fiatal gazda pályázat”-ként emlegetett jogcímre való célirányos törekvéseik miatt és újabban sokan a földvásárláshoz kötelező földműves regisztráció miatt, szeretnének végzettséget szerezni.  Működésük óta sokaknak segítettünk elérni céljaikat.
aranykalaszos gazda info telefon
Sokak céljaihoz elegendő egy általános végzettség megszerzés, mint például a nagyon népszerű Aranykalászos gazda végzettség. Viszont az idők során rájöttek a támogatásokra pályázók, hogy egyes támogatások odaítélésének elbírálása során többletpontokat szerezhetnek azok, akiknek technikusi végzettsége van. Képző központunkban több mint 1000 ember szerezte meg a Mezőgazdasági technikus végzettséget. Azoknak, akik aktívan szeretnének a mezőgazdaságban tevékenykedni, továbbra is ezt a képzést javasoljuk. Ez a képzés jóval nagyobb befektetést igényel, előrelátást feltételez, hiszen nem 4-6 hónap alatt szerzik meg a végzettséget, hanem több mint dupla annyi időt kell ráfordítani. Ennek egyik nagy előnye, hogy a tudás, amit a tanuló elsajátít, az is egyenesen arányosan nő a befektetett idővel. Mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy mennyire hosszú távra gondolkodik az agrár-szektorban, megéri-e a befektetés.

Az oktatásaink tantermi elméleti előadásokból és gazdaságokban bemutatott gyakorlatokból állnak. Igyekszünk a tanulóink igényeire alapozva, extra előadásokat is szervezni egy-egy őket foglalkoztató témában, külső előadók által. Szervezünk külföldi és belföldi gazdaságlátogatásokat. A nálunk végzőknek tudunk biztosítani továbbtanulási lehetőséget is számos mezőgazdasági témában Ilyenek például a Mezőgazdasági gépjavító mely gyakorlati konzultációi során az Odisys Bt-nél a legmodernebb gépek javításával, karbantartásával, kezelésével ismerkedhetnek meg a tanulók, vagy például a Növényvédelmi vagy Vidékfejlesztési szaktechnikus, de aki az ökogazdálkodás felé szeretné magát képezni neki is van ajánlatuk, csakúgy, mint gyógynövénytermesztés témakörben is.

Mátrix Oktatsási Kft. Eng. sz.:E-000197/2014 Nyil. sz.:E-000197/2014/A027